ua en ru

РФ обміняла естонської поліцейського Кохвера на екс-офіцера МВС Естонії

РФ обміняла естонської поліцейського Кохвера на екс-офіцера МВС Естонії Фото: Эстон Кохвер

Обмін відбувся сьогодні

Естонської поліцейського Эстона Кохвера, якого в Росії звинуватили в шпигунстві, обміняли на колишнього офіцера поліції безпеки Естонії Алєксєя Дрессена, що відбував покарання за передачу РФ секретних даних. Про це повідомляє Центр громадських зв'язків Федеральної служби безпеки РФ, передають російські ЗМІ.

"26 вересня 2015 року на прикордонному КПП "Куничина гора" в Псковській області на мосту через річку Пиуза відбувся обмін співробітника естонської спецслужби Эстона Кохвера, засудженого в Росії за шпигунство, на Олексія Дрессена, колишнього офіцера Департаменту поліції безпеки МВС Естонії, який відбував покарання за передачу секретних відомостей ФСБ Росії", - заявили в ФСБ.

Нагадаємо, Эстона Кохвера затримали у вересні 2014 року на території Псковської області. Як повідомляли російські влади, при ньому виявили спецтехніку для прихованого запису, пістолет "Таурус" з набоями і 5 тис. євро. За версією естонської сторони, співробітника поліції викрали на прикордонному посту під час виконання службових обов'язків.