ua en ru

РФ стурбована концентрацією силами АТО важкого озброєння в Дебальцеве, - Лавров

Росія стурбована, що сили антитерористичної операції концентрують важке озброєння в Дебальцеве Донецької області.

Росія стурбована, що сили антитерористичної операції концентрують важке озброєння в Дебальцеве Донецької області. Про це на прес-конференції заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Припинення вогню в цілому дотримується, хоча є інциденти та сторони звинувачують один одного. Ми знаємо, наприклад, що ополченці висловлюють занепокоєння, і у нас виникає занепокоєння щодо концентрації важкого озброєння на стороні українських силовиків в районі Дебальцеве, і готується силовий сценарій. Нас запевняють (влади України, - ред.), що жодних планів щодо зриву перемир'я немає. Але всі заяви перевіряються практикою", - заявив Лавров.

При цьому він підкреслив, що Росія не зацікавлена у зриві перемир'я і зацікавлена в дотриманні мінських домовленостей.
Також Лавров зазначив, що спостерігачі ОБСЄ не панікують: "Вони відзначають, що спостерігаються деякі інциденти, але це нормально для початкового періоду перемир'я".

За словами Лаврова, Росія розраховує, що в найближчі дні режим припинення вогню в Україні консолідується.

Нагадаємо, перемир'я на Донбасі було оголошено з 18:00 5 вересня. Вранці 9 вересня радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Зорян Шкіряк заявив, що сили антитерористичної операції на Донбасі посилюють свої підрозділи, підтягують важку техніку і зміцнюють позиції на напрями можливої атаки російських військ.