ua en ru

РФ ніколи не буде нападати на будь-яку країну НАТО, - Лавров

РФ ніколи не буде нападати на будь-яку країну НАТО, - Лавров Фото: Сергій Лавров

Лавров заявив, що однією з основних загроз безпеки РФ є подальше розширення НАТО на схід

Російська Федерація ніколи не буде нападати на яку-небудь країну НАТО. Про це заявив у понеділок глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров, повідомляє "РИА Новости".

"Наше ставлення до розширення НАТО до розширення так званої партнерської програми НАТО з виносом військової інфраструктури до наших кордонів не змінилося. У доктринах нашої безпеки чітко записано, що однією з основних загроз безпеки є подальше розширення НАТО на схід... підкреслю, ми розглядаємо в якості загрози не сам факт існування НАТО, а те, яким чином цей військовий альянс діє на практиці", - сказав він.


Лавров також зазначив, що "немає ніяких сумнівів у серйозних аналітиків, що зараз НАТО вхопилася за привід, який був наданий держпереворотом в Україні, нашою реакцією на спроби дискримінувати росіян в Україні для того, щоб вигадати новий сенс для існування альянсу".

"Я переконаний, що всі серйозні і чесні політики прекрасно знають, що ніколи Росія не буде нападати на якусь країну-члена Північноатлантичного альянсу. У нас ніяких планів подібного роду не існує. Я думаю, що в НАТО про це прекрасно знають, але просто користуються приводом для того, щоб більше техніки і батальйонів розмістити як гарантію того, що США будуть як і раніше наглядати за всією цією поляною", - сказав Лавров.

Нагадаємо, раніше Держсекретар США Джон Керрі заявляв, що РФ потрібно зайнятися економікою, а не демонстрацією військової сили.