ua en ru

РФ назвала "найманцями" заарештованих на Донбасі ГРУшників

РФ назвала "найманцями" заарештованих на Донбасі ГРУшників Фото: Євген Єрофєєв в госпіталі

Росія вважає затриманих спецназівців РФ "поліцейськими" ЛНР

Російська Федерація (РФ) вважає затриманих на Донбасі спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва "найманцями" і "поліцейськими" самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це заявив російський консул Олексій Грубий на зустрічі з адвокатами росіян Костянтином Кравчуком і Оксаною Соколовською, передає ТСН.

"На даний момент офіційна позиція Росії, за словами Грубого, така, що ці військовослужбовці, у яких в грудні 2014 року закінчився термін контракту (з армією, - ред.) - найманці і нічого спільного з російською армією не мають", - повідомив Кравчук.

При цьому консул зазначив, що Росія робить все можливе, щоб не допустити виходу таких "найманців" за межі так званих ЛНР і ДНР. За його словами, це шкодить іміджу Росії.

Нагадаємо, раніше затримані на Донбасі спецназівці Олександр Александров Євген Єрофєєв розповіли, про що розмовляли з консулом Олексієм Грубим, відвідав їх у військовому госпіталі в Києві цього тижня. "З приводу обміну сказав, що ведуться переговори. І поки ми перебуваємо під слідством, ні про яке обміні мови йти не може. Сказав, щоб ми не переживали, Росія про нас не забула. Що Росія буде допомагати нам, і, навіть якщо нас посадять, це буде ненадовго", - переказав свою розмову з консулом Олександр Александров. Також він сказав, що питав про "своєму несподіваному звільнення", а консул в свою чергу не зміг це прокоментувати.

Другий полонений, Євген Єрофєєв, не цікавився причиною звільнення його з армії РФ, так як в цьому не було сенсу. За його словами, він цікавився сім'єю і питаннями, пов'язаними з подальшим перебуванням в Україні. Єрофєєв додав, що консул записав питання, на які не зміг відповісти, а також "обіцяв через пару днів під'їхати, відповісти на них якимось чином". Основним, за словами Єрофєєва, залишається питання з приводу інкримінованої йому статті - тероризм.