ua en ru

РФ призначає на керівні посади офіцерів, що воювали на Донбасі, - розвідка

РФ призначає на керівні посади офіцерів, що воювали на Донбасі, - розвідка Фото: бойовик (vk.com/sdd_sevastopol)

Дивізію псковських десантників очолив полковник, який раніше воював у Макіївці

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування Збройних сил Російської Федерації призначає на керівні посади офіцерів, котрі мають досвід у бойових діях проти України на окупованих територіях Донбасу. Про це повідомляє прес-центр Міноборони.

"Так, на посаду командира 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (м. Псков) повітрянодесантних військ ЗС РФ призначений полковник Ігор Каплій, який у період 2015-2017 років перебував на посаді командира 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) т.зв. 1 АК (армійський копус) російських окупаційних військ на сході України", - йдеться у повідомлення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що приватні військові компанії Російської Федерації вербують "добровольців" на окупованому Донбасі для участі в бойових діях в Сирії. За інформацією розвідки, здійснюється відбір "добровольців" з числа місцевого населення, а також з'єднань і частин так званих 1 і 2 АК російсько-окупаційних військ для подальшого направлення для участі в бойових діях в Сирії в березні поточного року.