ua en ru

Приватні військові компанії РФ вербують "добровольців" на Донбасі для участі в боях у Сирії, - ГУР

Приватні військові компанії РФ вербують "добровольців" на Донбасі для участі в боях у Сирії, - ГУР Фото: бойовик ОРДЛО (facebook.com-abazia)

Пріоритет віддається особам, що мають досвід бойових дій на Донбасі

Приватні військові компанії Російської Федерації вербують "добровольців" на окупованому Донбасі для участі в бойових діях в Сирії. Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

"На тимчасово окупованій території Донбасу активізували свою роботу вербувальні центри російських приватних військових компаній. Здійснюється відбір "добровольців" з числа місцевого населення, а також з'єднань і частин так званих 1 і 2 АК російсько-окупаційних військ для подальшого направлення для участі в бойових діях в Сирії в березні поточного року", - повідомив він.

Як повідомляється, пріоритет віддається особам, що мають досвід бойових дій на Донбасі.

Згідно з даними розвідки, вербувальники ретельно приховують від "добровольців" численні випадки невиконання приватними військовими компаніями умов контракту, невиплату належного грошового забезпечення сім'ям загиблих і повернення їх тіл на батьківщину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, чемпіон Російської Федерації зі стрільби Олександр Залічев був снайпером на Донбасі у складі російської приватної військової компанії "Вагнера".