ua en ru

РФ направила в Google більше 13 тис. запитів на видалення інформації

РФ направила в Google більше 13 тис. запитів на видалення інформації Фото: Google (Pixabey 422737)

РФ стала лідером за запитами на видалення інформації в Google

Російська влада активніше інших країн боролася з протиправною інформацією в мережі в 2016 році. Про це йдеться у звіті під назвою Transparency Report.

Так, РФ направила в Google більше 13 тис. запитів на видалення контенту, тоді як всі інші країни у сумі - 9 тис. За підсумками 2016 року кількість запитів в Google від російських держорганів, органів правопорядку та поліції на видалення протиправного контенту зросла на 478%, до 13,2 тис.

Повідомляється, що запити з Росії склали більше половини від усіх запитів на видалення контенту, отриманих Google з усього світу: держоргани всіх інших країн сумарно направили в американську IT-корпорацію тільки 9,3 тис. запитів на обмеження доступу до протиправної інформації.

85% російських запитів були направлені з метою забезпечення "національної безпеки". Ще 5% запитів стосувалися "критики представників влади", 2% були пов'язані з пропагандою суїциду та іншими порушеннями законодавства. Google задовольнив 74% російських заявок - згадані в них ресурси були заблоковані або видалені.

Крім того, у 2016 році вітчизняні чиновники та правоохоронні органи направили в Twitter 2,1 тис. запитів на видалення протиправного контенту.

В Microsoft з Росії надійшло 211 запитів на видалення різноманітного контенту, в той час як в 2015 році - тільки три. Значна частина звернень була пов'язана з видаленням з видачі Bing даних за законом про право на забуття.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт заявила, що Вашингтон засуджує насильство на Донбасі і закликає РФ дотримуватися перемир'я.