ua en ru

РФ направила на Донбас ешелони з військовою технікою, паливом та боєприпасами

РФ направила на Донбас ешелони з військовою технікою, паливом та боєприпасами Фото: бойовики на Донбасі

Бойовики продовжують розкрадати майно з метою власної наживи

Російська Федерація направила бойовикам на Донбас ешелони з військовою технікою, пально-мастильними матеріалами та боєприпасами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Продовжується інтенсивне логістичне забезпечення російських окупаційних військ з території РФ. До залізничних станцій Іловайськ та Харцизьк прибули ешелони з військовою технікою, пально-мастильними матеріалами та боєприпасами. Крім того, зафіксовано незаконний перетин державного кордону України російською автомобільною колоною у районі н. п. Дмитрівка (Шахтарський район, Донецької області) з боєприпасами та майном", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, командування 1 та 2 АК противника проводить заходи, спрямовані на приховування реальної кількості втрат особового складу.

Зокрема, зазначається, що командирам підрозділів наказано обліковувати у звітній документації безповоротні втрати (особи, що загинули) як санітарні (поранені, перебувають на лікуванні). У подальшому, з метою вирівнювання статистичних даних щодо людських втрат, сфальсифіковані "санітарні втрати" обліковуються як безповоротні.

"Встановлено чергові факти розкрадання військовослужбовцями російських окупаційних військ майна з метою власної наживи. Командуванням 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) проводиться розслідування за фактом викрадення з апаратури зв'язку радіодеталей, які містять дорогоцінні матеріали", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в тактичному та оперативно-тактичному тилах українських військ на Донбасі бойовики створюють базу для проведення диверсій в майбутньому.