ua en ru

У РФ знову почала зростати інфляція

У РФ знову почала зростати інфляція Фото: у РФ знову почала зростати інфляція

З початку 2015 р. споживчі ціни в Росії, за даними Росстату, виросли на 9,5%

За тиждень з 18 по 24 серпня 2015 р. ціни в Росії, як випливає з повідомлення Федеральної служби держстатистики, виросли на 0,1%. Про це повідомляє російське РБК.

"Саме по собі це небагато, проте момент знаковий - зростання споживчих цін зареєстровано вперше з середини липня", - зазначає видання.

Повідомляється, що ще на початку липня глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв прогнозував, що вже в недалекому майбутньому ціни в Росії підуть вниз, проте обіцяної міністром дефляції так і не сталося.

"Протягом чотирьох тижнів Росстат фіксував нульовий приріст споживчих цін, однак тепер в Росію знову повернулася інфляція", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, уточнюється, що з початку 2015 року споживчі ціни в Росії, за даними Росстату, виросли на 9,5%, а річна інфляція за станом на 24 серпня не змінилася і склала 15,5%.

"Утримати тижневу інфляцію на нульовому рівні у другій половині серпня не допомогло навіть сезонне зниження цін на фрукти та овочі. Однак падіння цін на плодоовочеву продукцію з лишком компенсував зростання цін на цукор, соняшникову олію, яловичину, яйця і бензин, а також збільшення тарифів ЖКГ. Так, наприклад, вартість послуг з водовідведення зросла за тиждень в середньому на 0,8%, а водопостачанню - на 0,4% -0,5%", - повідомляють ЗМІ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії на відкритті торгів курс долара продовжив зниження.