ua en ru

У РФ можуть ввести штраф за держзакупівлі іноземного ПЗ

У РФ можуть ввести штраф за держзакупівлі іноземного ПЗ Фото: у 2015 році в РФ держоргани закупили софта на 93,9 млрд рублів, з яких 77% припали на імпортне ПЗ

Проект доповіді вже направлений на розгляд віце-прем'єру Аркадію Дворковичу

Мінекономіки Росії спільно з Мінкомзв'язку, Мінпромторгом, Інститутом розвитку інтернету (ІРІ) пропонують внести в законодавство адміністративну відповідальність для чиновників за порушення вже встановлених і тих, що готуються, заборон на закупівлю іноземного програмного забезпечення (ПЗ) і устаткування органами державної влади, місцевого самоврядування, державними корпораціями і компаніями з держучастю Про це йдеться в узгодженому відомствами проект доповіді президентові РФ Володимиру Путіну, повідомляє "Комерсант".

Проект доповіді вже направлений заступником міністра економічного розвитку Олексієм Ведевым на розгляд віце-прем'єру Аркадію Дворковичу 19 травня, пише видання.


"Тяжкість покарання буде порівнюватися із санкціями за аналогічні за змістом порушення", - повідомила представник Мінекономіки Олена Лашкина

За її словами, відповідальність повинна бути такою, щоб виключала можливість цілеспрямованих порушень встановлених правил закупівель програмного забезпечення та обладнання.

За даними Мінекономіки, в 2015 році обсяг закупівель софта держорганами склав 93,9 млрд рублів, з яких 77% припали на імпортне ПЗ.

З 1 січня 2016 року в РФ заборонені закупівлі іноземного софта держорганами у разі наявності вітчизняних аналогів в реєстрі російського, нагадує видання. В кінці січня Володимир Путін доручив підготувати пропозиції щодо розширення заборони, що і зробили представники відомств.

Нагадаємо, у Києві СБУ затримала хакерів, які намагалися вивести з ладу информресурсы Цвк.