ua en ru

У РФ на космодромі "Восточний" через затримку зарплат страйкують будівельники

У РФ на космодромі "Восточний" через затримку зарплат страйкують будівельники Фото: космодром "Восточний"

У прокуратурі немає інформації про страйк

На російському космодромі "Восточний" через затримку зарплат страйкують будівельники. 82 працівника космодрому звернулися до прокуратури з колективною скаргою на невиплату зарплат, повідомляє ВВС.

"До нас надійшло колективне звернення, під яким підписалися 82 особи. У заяві вони наголошують, що їм не виплатили зарплату частково за квітень і за травень", - заявив в.о. прокурора космодрому Віталій Бондаренко.

Повідомляється, в компанії АДМ, задіяної у будівництві космодрому, стверджують, що заробітна плата за квітень погашена, залишилося погасити залишок за травень. Таким чином, факт наявності заборгованості в компанії підтверджується.

Відзначається, що місцеві ЗМІ повідомляють про те, що робітники на знак протесту призупинили роботу. У свою чергу Віталій Бондаренко заявив, що такої інформації у нього немає.

Відзначимо, будівництво космодрому в Амурській області Росії почалося в 2010 році. Його вартість оцінюється в 5 млрд доларів. Навесні 2015 р. через затримки зарплат будівельники кілька разів оголошували страйки та голодування. Перший запуск ракети з космодрому планується провести в кінці 2015 р.

Нагадаємо, раніше в Іспанії страйкували авіадиспетчери.