ua en ru

РФ концентрує війська на кордонах з Україною, а також в Криму і на Донбасі, - Турчинов

РФ концентрує війська на кордонах з Україною, а також в Криму і на Донбасі, - Турчинов Фото: Турчинов розповів про концентрацію військ РФ на українській території

Турчинов підкреслив необхідність збереження санкцій проти Росії

Російська Федерація концентрує війська на кордонах з Україною, а також в Криму і на Донбасі. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в ході зустрічі з заступником Генерального секретаря НАТО Таджаном Ілдемом, передає прес-служба РНБО.

"Відбувається концентрація військ Російської Федерації як на окупованих територіях Криму та Донбасу, так і біля кордонів з Україною… Питання продовження санкцій - це те, що примушує економіку Росії обмежувати видатки на зброю, це захист, у першу чергу, не тільки України, але й Європи", - наголосив Турчинов, додавши, що саме тому в продовженні санкцій повинні бути зацікавлені країни-члени Альянсу, які розуміють небезпеку, яка виходить із Росії.

В свою чергу Ілдем підкреслив, що агресія РФ проти України та перегляд російським керівництвом засадничих принципів безпеки – "це те, проти чого категорично виступає НАТО".

"Поки Росія продовжуватиме порушувати міжнародне право, неможливо повернутись до співпраці з нею на попередньому рівні", - запевнив він.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони заявили, що військовослужбовці Збройних сил Російської федерації отримали завдання провокувати сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі на порушення режиму тиші.