ua en ru

В РФ конфіскували партію вин із США

В РФ конфіскували партію вин із США Фото: В РФ конфіскували партію вин із США

У партії вин нібито було виявлено перевищення вмісту шкідливих речовин

В Російській Федераціі (РФ) конфіскували партію американських червоних і білих вин, в яких нібито було виявлено перевищення вмісту шкідливих речовин. Про це повідомляє прес-служба Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд).

"При здійсненні державного нагляду за якістю та безпекою харчової продукції виявлені порушення в області вимог законодавства в при обороті американської алькогольної продукції: вино сухе червоне "Гайзер Пік Мерло" (виробник "Geyser Peak Winery"), вино біле солодке "Crane Lake "Moscato" (виробник "Crane Lake Cellars"), вино біле напівсолодке "Gnarly Head Chardonnay" (виробник "Dellicato Family Vinayards")", - йдеться у повідомленні.

У відомстві запевнили, що "за результатами експертизи у вині "Crane Lake Moscato" виявлено підвищений вміст фталатів, у винах "Гайзер Пік Мерло", "Crane Lake "Moscato" виявлені фталати і пестицид біфеназат в концентраціях, що перевищують встановлені нормативи".

"Партії зазначеної американської алкогольної продукції, що не відповідають чинному законодавству, вилучені з обігу. Росспоживнаглядом проводяться контрольно-наглядові заходи за даним фактом", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Нагадаємо, минулого тижня Росспоживнагляд заборонив ввезення в РФ шпрот з Польщі, аргументуючи це тим, що Польща порушує законодавство у сфері захисту прав споживачів.