ua en ru

РФ і Китай проведуть спільні військові навчання

РФ і Китай проведуть спільні військові навчання Фото: армія Китаю (english.gov.cn)

Тренування військових буде проходити у другій половині вересня в Китаї і РФ

У період з 18 по 26 вересня Росія і Китай проведуть військові навчання "Морська взаємодія-2017". Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на Міноборони Росії.

Наголошується, що в навчаннях візьмуть участь 11 надводних кораблів, 2 підводні човни, 2 глибоководних рятувальних апарати, 4 протипожежні літаки і 4 корабельні вертольоти.

Також в Міноборони Росії заявляють, що навчання складаються з двох етапів - берегової фази і морської частини. Перша частина буде проходити у Владивостоці з 18 по 21 вересня.

Друга частина навчань пройде на полігоні берегових військ Тихоокеанського флоту "Горностай" з 22 по 26 вересня в акваторії Японського та південній частині Охотського морів.

Як повідомлялося раніше, зараз Росія проводить спільні військові навчання з Білоруссю, які викликали занепокоєння в Україні та деяких країнах Європи.

Навчань "Захід-2017" проходять в основному на території Білорусі, яка межує з Україною, Литвою, Латвією і Польщею, а також частково на території Росії (в Калінінградській області).

Нагадаємо, у Польщі мають намір збільшити витрати на оборону через російську загрозу.