ua en ru

У РФ видали книгу з "доказами" військових злочинів на Донбасі

У РФ видали книгу з "доказами" військових злочинів на Донбасі Фото: Слідчий комітет РФ

Слідчий комітет РФ видав Білу книгу "злочинів", скоєних на Донбасі

Слідчий комітет Росії під редакцією Олександра Бастрикіна видав Білу книгу злочинів, скоєних на південно-сході України. про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету росії.

"Ця книга унікальна - вона заснована на доказах, зібраних Слідчим комітетом Росії в ході розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни. У книзі зібрані свідчення учасників подій, фотодокументи та матеріали міжнародних організацій, які зафіксували докази військових злочинів на південному сході України", - заявили у відомстві.

Голова слідчого комітету росії Олександр Бастрикін заявив, що "не інакше як нехтуванням міжнародних норм, що стосуються захисту цивільного населення під час війни, можна назвати цілеспрямоване знищення російськомовного населення цілих регіонів, застосування щодо мирних громадян важкого наступального озброєння, прицільний обстріл лікарень, шкіл і дитячих садів".

Бастрикін також зазначив, що слідчий комітет вважає своїм обов'язком "ретельно фіксувати всі злочини, вчинені націоналістичними батальйонами і Збройними силами України".

Нагадаємо, Слідчий комітет РФ порушив кримінальні справи за "злочини в Україні" проти глави МВС Арсена Авакова, голови Генштабу ЗСУ Віктора Муженка і лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша.