ua en ru

РФ випробує ракети над економічною зоною Латвії в Балтійському морі

РФ випробує ракети над економічною зоною Латвії в Балтійському морі Фото: прапор Латвії (flickr.com/Latvian Institute)

Морські сили РФ в період з 4 по 6 квітня проведуть тренувальні запуски ракет

Російські морські сили в період з 4 по 6 квітня проведуть тренувальні запуски ракет над латвійською економічною зоною в Балтійському морі. Про це повідомляє Міністерство оборони країни, передає DELFI.

Повідомляється, запуск ракет буде проводитися з 16:00 до 20:00 годин. Зазначимо, що РФ просить Латвію на цей період закрити повітряний простір на висоті 18 км зоні запуску ракет на відстані приблизно 40 км від берегової лінії Латвії.

Агентство цивільної авіації (АЦА) погодилось тимчасово закрити повітряний простір Латвії на висоті 18 км в певній зоні, повідомив

Директор АЦА Латвії Маріс Городцов пояснив, що закриття повітряного простору є стандартною процедурою, коли про це просять військові фахівці, проте досі такого в Латвії не відбувалося.

У свою чергу представник Міністерства оборони Каспар Галкін сказав, що Росія поки не інформувала, яке озброєння буде використано.

Згідно з інформацією видання, Міноборони викликало російського військового аташе в Латвії Андрія Лобова і висловило невдоволення ситуацією, що склалася. Латвійська сторона вимагає у аташе детальної інформації про заплановані дії в латвійській ексклюзивній економічній зоні, а також про те, як буде забезпечена безпека.

Крім того, згідно з даними видання, сьогодні, 29 березня, в Латвію для участі в навчаннях прибули два військових повітряних судна - конвертопланы Bell V-22 Osprey, що знаходяться на озброєнні Командування спеціальних операцій ВПС США.

Нагадаємо, в Сербії заявили про початок військових навчань у четвер, 29 березня, на полігоні "Пасулянска левада", що знаходиться неподалік від території частково визнаної Республіки Косово.