ua en ru

РФ і Україна 8 червня почнуть переговори щодо мирного врегулювання кризи, - Порошенко

Російська Федерація і Україна 8 червня починають переговори щодо мирного врегулювання кризи.

Російська Федерація і Україна 8 червня починають переговори щодо мирного врегулювання кризи. Про це заявив переможець на виборах Президента України Петро Порошенко, йдеться у повідомленні прес-служби Порошенко.

"Можу сказати, що всі питання йшли непросто, в тому числі і реакція на порушене мною питання по Криму, але ми будемо наполегливо досягати тих цілей, які ми поставили перед собою і починаємо переговори в неділю... Ми досягли домовленості про трьох речах: в Україну приїде російський представник, з яким ми обговоримо перші кроки по мирному врегулюванню ситуації та план, в якому передбачається ряд кроків з боку Росії і з боку України. Крім того, ми очікуємо скасування рішення Ради Федерації РФ про використання збройних сил РФ на території України. А також плануємо спільні дії щодо закриття кордонів на дільницях, де відбувається збройний конфлікт і постійний перетин українських кордонів диверсантами", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Путін прокоментував результати своїх встрех і розмов з Президентами США, України, Франції та Німеччини.
"Мені здається, що обмін думки був дуже корисним", - підкреслив Путін.

"Канцлер Німеччини і Президент Франції просили мене про зустріч з паном Порошенком. Ми сіли за стіл, поговорили, протягом 15 хвилин. Ми торкнулися основні питання, пов'язані з врегулюванням української кризи", - зазначив Путін.

За його словами, він "не міг не привітати" позицію Порошенка про те, що треба зупинити конфлікти в країні.

"У нього є план дій, як негайно зупинити кровопролиття", - підкреслив Путін.