ua en ru

У РФ фонд Бібліотеки української літератури в Москві передадуть Центру слов'янських культур

У РФ фонд Бібліотеки української літератури в Москві передадуть Центру слов'янських культур Фото: Бібліотека української літератури в Москві

Книжкове зібрання з Бібліотеки української літератури ляже в основу фонду Центру слов'янських культур

В Російській Федерації вирішили передати фонд Бібліотеки української літератури в Москві Центру слов'янських культур. Відповідне рішення було прийнято в середу на засіданні президії уряду Москви, повідомляє ТАСС.

"Уряд Москви ухвалив рішення зберегти Бібліотеку української літератури і передати її Всеросійській державній бібліотеці іноземної літератури ім. М. В. Рудоміно. Книжкове зібрання ляже в основу фонду Центру слов'янських культур, створюваного в "іноземці". Крім нього, туди увійдуть фонди бібліотеки ім. Рудоміно, різних культурних центрів і зборів бібліотек країн-учасниць Форуму слов'янських культур (ФСК)", - йдеться в повідомленні.

За словами директора Бібліотеки іноземної літератури Вадима Дуда, раніше профіль комплектування бібліотеки іноземної літератури не припускав цілеспрямованого формування колекції літератури українською мовою, але "інтерес публіки до слов'янської, і зокрема української, культури сьогодні дуже високий".

"Департамент національної політики не тільки передає цікавий фонд, але і буде активним учасником заходів, що проводяться на базі Центру", - підкреслив Дуда.

Нагадаємо, навесні 2016 року президент Російської Федерації Володимир Путін доручив представити пропозиції по збереженню та використанню Бібліотеки української літератури.