ua en ru

РФ екстрадувала в Україну підозрюваного у вбивстві біатлоністки Демиденко

РФ екстрадувала в Україну підозрюваного у вбивстві біатлоністки Демиденко Фото: чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі

У Росії чоловік відбував покарання за крадіжку

На днях в Україну екстрадовано підозрюваного у вбивстві 28-річної біатлоністки Олени Демиденко. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.


Наголошується, що дівчину знайшли мертвою 18 червня 2013 року. У вбивстві підозрювали її співмешканець, який покинув Україну, після чого був оголошений у міжнародний розшук.

РФ екстрадувала передбачуваного вбивцю української спортсменки

Фото: РФ екстрадувала передбачуваного вбивцю української спортсменки

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство".

"У свій час чоловік відбував покарання за вчинення вбивства і крадіжки. Через деякий час поліцейські встановили, що він дійсно перебуває на території іншої країни, де скоїв крадіжку і вже відбуває покарання. Співробітники поліції підготували процесуальні документи на його екстрадицію. На підставі міжнародних договорів україни та Мінської конвенції днями його етапували в Україну»", - йдеться в повідомленні.

Спортсменка померла від колотих ран

Фото: спортсменка померла від колото-різаних ран

На даний момент він знаходиться в слідчому ізоляторі Глухівського відділу поліції. Йому оголошено про підозру у скоєнні вбивства. За скоєне чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі або навіть довічне ув'язнення

Нагадаємо, 28-річна Олена Демиденко, майстер спорту з біатлону, екс-тренер Глухівської ДЮСШ, дворазовий призер Чемпіонату світу з літнього біатлону померла від численних колото-різаних ран.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підозрювані поліцейські у вбивстві Олександра Цукермана в Кривому Озері (Миколаївська область) подали апеляційні скарги на постанови про обрання щодо них запобіжних заходів.