ua en ru

У Раді впевнені, що РФ буде наполягати на розміщенні проросійських миротворців на Донбасі

У Раді впевнені, що РФ буде наполягати на розміщенні проросійських миротворців на Донбасі Фото: Володимир Ар'єв (РБК-Україна)

Україна вимагає розміщення нейтральних миротворців на території Донбасу, заявив Ар'єв

Російська Федерація наполягатиме на розміщенні російських або проросійських миротворчих сил на Донбасі для того, щоб перетворити окуповані території на подібні до Придністров'я. Про це у кулуарах Верховної Ради журналістам заявив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Очевидно, що мета зробити щось накшталт Придністров'я. Очевидно, що Росія буде наполягати на тому, щоб саме російські або проросійські миротворці брали у цьому участь, на що Україна піти не може", - заявив Ар'єв.

Нардеп зазначив, що Україна вже давно вимагає розміщення нейтральних миротворців на території Донбасу. За словами Ар'єва, миротворці мають діяти не лише вздовж лініі розмежування, а й на всій території ОРДЛО для того, щоб роззброювати незаконні бандформування і брати під свій контроль ситуацію на окупованих територіях.

Нагадаємо, раніше сьогодні президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що РФ внесе в Раду безпеки Організації об'єднаних націй резолюцію про розміщення миротворців ООН на лінії розмежування на окупованому Донбасі для забезпечення безпеки працівників ОБСЄ.