ua en ru

РФ використовуватиме поліпшення відносин з Туреччиною для "легалізації" анексії Криму, - Тимчук

РФ використовуватиме поліпшення відносин з Туреччиною для "легалізації" анексії Криму, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук

Участь представників Туреччини у різних заходах в Криму РФ буде висвітлювати як визнання анексії півострова

Російська Федерація має намір використовувати поліпшення відносин з Туреччиною для продавлювання "легалізації" анексії Криму серед кримськотатарського населення. Про це на своїй сторінці в Facebook написав лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Зокрема, він повідомляє, що депутат Держдуми РФ Руслан Бальбек в колі довірених осіб заявив, що одним з першочергових завдань Держдуми РФ на даному етапі є налагодження взаємовідносин між "владою" окупованого Криму і офіційними колами Туреччини.

"За словами Р.Бальбека, він особисто веде переговори з представниками турецької влади щодо їх участі в культурних та економічних заходах на території АР Крим, що надалі будуть висвітлюватися в російських ЗМІ як фактичне визнання турецькою владою анексії півострова", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Бальбек повідомив про досягнення попередніх домовленостей про направлення офіційної делегації Туреччини в анексований Крим для участі у відкритті Соборної мечеті в Сімферополі в кінці 2018 року.

"Характерно, що раніше, в кінці листопада ц. р., глава "турецької делегації в Криму", керівник турецької Асоціації євразійських урядів Х.Дженгіз пообіцяв зробити все можливе, щоб на відкриття Соборної мечеті в Сімферополі був присутній президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган", - зазначає Тимчук.

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». Найбільш активні обстріл російсько-терористичні війська ...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 8 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правозахисники заявили про смерть двох українців у в'язницях Росії і Криму.