ua en ru

РФ буде інформувати Україну про чисельність та основне озброєння свого Чорноморського флоту

Російська Федерація буде інформувати Україну про загальну чисельність особового складу і кількості основних озброєнь російського Чорноморського флоту, які перебувають на українській території.

Відповідний "Протокол між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Російської Федерації про надання інформації про загальну чисельність особового складу і основних озброєнь Чорноморського флоту Російської Федерації, що знаходяться на території України" планують підписати міністри оборони України і РФ Михайло Єжель і Анатолій Сердюков в Ялті 20 жовтня 2010 р. у ході в засідання Ради міністрів оборони СНД, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Глави військових делегацій візьмуть участь у засіданні ради міністрів оборони СНД. Сторони обговорять положення про Координаційний центр з питань ремонту, постачання запасних частин і модернізації озброєння та військової техніки збройних сил країн СНД, питання про систему обміну інформацією про наявність надлишків озброєнь і військової техніки, про спільні заходи об'єднаної системи ППО, її оптимізації і бойовому складі.

У засіданні ради міністрів оборони СНД візьмуть участь делегації Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, РФ, Таджикистану, Узбекистану. Як спостерігачі, будуть представлені делегації України і Туркменії.
Рада міністрів оборони держав-учасників Співдружності Незалежних Держав (РМО СНД) утворений 14 лютого 1992 р. рішенням Ради глав держав Співдружності Незалежних Держав.

Зазначене рішення підписали глави Республіки Вірменія, Республіки Казахстан, Російської Федерації, Республіки Таджикистан, Республіки Узбекистан. До цього рішення 22 січня 1993 приєдналася Киргизька Республіка.

15 квітня 1994 р. главами держав-учасників СНД затверджено Положення про РМО СНД в новій редакції (підписана главами Азербайджанської Республіки, Республіки Вірменія, Республіки Білорусі, Грузії, Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, Російської Федерації, Республіки Таджикистан, Республіки Узбекистан).

У 2006 р. Грузія вийшла зі складу Ради міністрів оборони СНД. В якості спостерігачів до складу РМО СНД входять Республіка Молдова, Туркменістан і Україна.