ua en ru

У РФ і бойовиків немає ніякого бажання прискорити процес звільнення заручників, - Геращенко

У РФ і бойовиків немає ніякого бажання прискорити процес звільнення заручників, - Геращенко Фото: уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко (УНІАН)

У полоні перебувають 137 українців

У Російської Федерації і бойовиків немає ніякого бажання прискорити процес звільнення заручників, які знаходяться в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО). Про це заявила уповноважена президента щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає "УНИАН".

"Я не бачу ніякого бажання прискорити процес звільнення. Не надходило їм такої команди з Кремля", - сказала Геращенко.

Геращенко заявила, що в ОРДЛО перебувають 137 заручників-українців, додавши, що в полон потрапляє, в першу чергу, цивільне населення.

Проте влада РФ офіційно засвідчують лише 71 українського полоненого в ОРДЛО.

"Цивільних хапають, їм "шиють" диверсії, шпигунство, і так далі. І ми не маємо достовірної інформації про місця їх утримання", - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники окремих районів Донецької та Луганської областей вимагають внести в список на обмін 45 осіб, які не мають відношення до конфлікту на Донбасі, зокрема "беркутівців", причетних до розстрілів під час Майдану.