ua en ru

РФ і Білорусь планують створити єдиний міграційний простір

РФ і Білорусь планують створити єдиний міграційний простір Фото: Сергій Лавров

За словами Лаврова, єдиний міграційний простір буде створено в найближчу трирічку

Російська Федерація і Білорусь мають намір створити єдиний міграційний простір. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в ході прес-конференції за результатами зустрічі з головою МЗС Білорусі Володимиром Макєєвим, повідомляє ТАСС.

"Вже погоджений і виноситься на затвердження Ради міністрів Союзної держави план заходів щодо формування єдиного міграційного простору на найближчу трирічку", - заявив він.

Лавров також зазначив, що успіх зовнішньополітичного взаємодії РФ і Білорусі полягає в однакових поглядах на міжнародні проблеми.

"У наших країн збіг поглядів на події в світі та на шляху вирішення міжнародних проблем, можна сказати, генетично однакові. Звичайно, є нюанси, але стратегічне, магістральний напрям руху в міжнародних справах у нас однаковий, що підтверджується документами, підписаними сьогодні, а також програмою узгоджених дій у сфері зовнішньої політики", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за результатами опитування "Левада-центру", громадяни Росії вважають головними ворогами країни Сполучені Штати Америки, Україну і Німеччину, а союзниками Білорусь, Китай і Казахстан.