ua en ru

У РФ заарештували главу неканонічної Української реформаторської церкви "по пакету Ярової"

У РФ заарештували главу неканонічної Української реформаторської церкви "по пакету Ярової" Фото: глава неканонічної Української православної реформаторської церкви Сергій Журавльов

Адміністративну справу було направлено до суду для розгляду, а сам Сергій Журавльов відпущений під зобов'язання про явку

В Санкт-Петербурзі главу неканонічної Української православної реформаторської церкви Сергія Журавльова звинуватили в незаконній місіонерської діяльності, повідомляє "Фонтанка.ру".

"Чоловік, який є жителем Петербурга, більшу частину часу проводить в Україні, де проповідує і веде місіонерську діяльність", - йдеться в повідомленні.


За словами Журавльова у соцмережах, співробітники Фрунзенського УМВС затримали його у місцевої єврейської месіанської громади, де він читав проповідь.

"Мене забрали в 5 відділення поліції Фрунзенського району нашої північної столиці і протримали кілька годин. Допит, несправедливі звинувачення, протокол... У понеділок сповістити обіцяли, у який день відбудеться суд наді мною. Мене, виявляється, звинувачують у порушенні недавніх "законів Яроаої", як я зрозумів. Поліцейські сказали, що я, нібито, займаюся незаконної місіонерською діяльністю тут", - написав він.

В ГУ МВС по Петербургу і області також підтвердили, що 27 серпня було зафіксовано порушення адміністративного законодавства, у зв'язку з чим громадянин був притягнутий до адміністративної відповідальності.

На даний момент стосовно нього склали адміністративний протокол за статтею 5.26 КоАП РФ ("Порушення законодавства про свободу совісті, свободі віросповідання і про релігійних об'єднаннях"). Ця стаття з'явилася у кодексі після прийняття поправок, внесених депутатом Держдуми Яровою.

Тим часом адміністративну справу було направлено до суду для розгляду, а сам Журавльов відпущений під зобов'язання про явку.

Нагадаємо, для "закону Ярової" у Росії запропонували створити центр для зберігання даних.