ua en ru

Результати аукціону з продажу арештованого майна ДП "Полтаванафтогазгеологія" визнано недійсними.

Результати аукціону з продажу арештованого майна дочірнього підприємства НАК "Надра України" "Полтаванафтогазгеологія" визнано недійсними. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України. Рішенням господарського суду м. Києва від 5 листопада 2009 р. задоволено позов Генпрокуратури та визнано недійсними результати аукціону з продажу арештованого майна дочірнього підприємства національної акціонерної компанії "Надра України" "Полтавнафтогазгеологія".
До державної власності повернуто обладнання 8 свердловин Сахалінського, Юліївського, Березовського та Східно-Полтавського нафтогазоконденсатних родовищ, яке було протиправно вилучено у НАК на користь приватної структури.

Нагадаємо, прес-служба Міністерства охорони навколишнього природного середовища України 5 листопада 2009 р. повідомила про те, що наглядова рада національної акціонерної компанії "Надра України" ухвалила рішення щодо припинення діяльності дочірнього підприємства "Полтаванафтогазгеологія" шляхом його ліквідації. Профспілка працівників геології, геодезії та картографії погодилась з таким рішенням у зв'язку з тим, що дане підприємство останнім часом не проводить жодних пошуково-розвідувальних робіт, буріння свердловин на нафту і газ та має велику кредиторську заборгованість та заборгованість із заробітної плати.

НАК "Надра України" була створена указом Президента України №802 від 14 травня 2000 р. для підвищення ефективності управління підприємствами галузі геології і розвідки надр.