ua en ru

Результати виборів 2015 в Києві: підведемо підсумки голосування

Результати виборів 2015 в Києві: підведемо підсумки голосування Фото: результати виборів в Києві

25 жовтня в Києві та області відбулися місцеві вибори. Громадяни обирали новий склад обласної, а також міських та селищних рад. На цій сторінці в режимі онлайн буде оновлюватись інформація ЦВК, що відображає результати місцевих виборів у Києві.

У виборах до Київської облради бере участь 14 партій. 819 кандидатів від них претендують на 84 місця в облраді. У Києві конкуренція відчутно вище. Тут на 120 місць у міськраді претендує майже 3000 кандидатів від 40 партій. У середньому конкурс складає 23 людини на місце.

Результати виборів у Київській області

На сайті ЦВК продовжують з'являтися офіційні результати місцевих виборів.

Зокрема, станом на 17:00 31 жовтня опубліковані дані про обрання 6318 депутатів сільських та 457 депутатів селищних рад.

Також став відомий склад новообраної ради міста Славутич Київської області. З 26 мандатів найбільше отримали представники "Опозиційного блоку" - 5; трохи менше у партії "Наш край" - 4; також до міськради потрапили по три представника від "Батьківщини", "Солідарності" і партії "Совість України". Ще по два мандати забрали представники чотирьох інших партій.

Також у Київскій області офіційно обрані 493 сільськиїх голови, 22 голів селищ та 13 мерів, з яких 5 очолять міста обласного значення.

Славутицьку міськраду очолив самовисуванець Юрій Фомічев. Він обігнав свого найближчого конкурента Володимира Борисова ("Опозиційний блок") на 3225 голоси.

Мером Переяслав-Хмельницького став Тарас Костін ("БПП" Солідарність "), а мером Таращі - самовисуванець Валерій Велієв. В Броварах мер також не змінився - ним переобрали самовисуванця Ігоря Сапожко.

Мером Обухова переобраний Олександр Левченко ("Наш край"), мером Березані - самовисуванець Володимир Тимченко.

У Білій Церкві призначено повторне голосування на виборах мера міста

Тим часом громадянська мережа ОПОРА опублікувала звіт про хід підрахунку голосів у кожній області. Згідно інформації, викладеної у документі, встановлення результатів виборів у Київській області затягується з ряду причин.

Наприклад, на Богуславській районній ТВК ще приймають протоколи від міської, оскільки дві ДВК переплутали протоколи до різних ТВК і роблять повний перерахунок по цим дільницям, що відтягує прийняття виборчих документів.

Тетіївська районна ВК вже прийняла протоколи усіх дільниць, але не поїхала до обласної виборчої комісії з невідомих причин.

В Миронівській районній ВК повідомили про викрадення підрахованих бюлетенів на посаду міського голови одного з кандидатів, на місці працюють працівники правоохоронних органів.

У Васильківській міській виборчій комісії дуже принциповий голова, який робить все чітко по процедурі, тому багато ДВК відправляють на перерахунок та уточнення.

Попередні результати виборів у Київраду

За підсумками обробки 50% протоколів (попередні дані) в Київраду проходять місцеві осередки політичних партій, які подолали 5% бар'єр: "БПП-Солідарність", "Самопоміч", "Єдність", "Батьківщина", "Свобода".

Станом на 15:00 26 жовтня районні виборчі комісії Києва отримали 70% протоколів ДВК.

"766 з тисячі вісімдесят дев'ять ділянок на цю хвилину" здалися "в районні територіальні виборчі комісії. По завершенню повного прийому всіх дільничних виборчих комісій районні ТВК приступлять до визначення результату, підготовці своїх протоколів та передачу їх міської виборчої комісії", - повідомив голова Київської міської виборчої комісії Анатолій Сульдина.

Раніше партія "Наш край" заявила, що за результатами власного паралельного підрахунку голосів вона долає 5% -й бар'єр по країні і матиме свою фракцію в Київраді. За даними партії, тут за неї віддали свої голоси 8% виборців.

Результати екзит-пол на виборах у Києві

Відразу після закриття виборчих дільниць почали з'являтися дані екзит-полов.Згідно з інформацією зі штабу БПП, в Київраду проходять 6 партій:

БПП - 28,1%
"Самопоміч" - 10,9%
"Батьківщина" - 10,1%
"Свобода" - 9,7%
"Єдність" - 6,5%
"Рішучі Громадяни" - 5,7%.

Результати виборів 2015 в Києві: підведемо підсумки голосування

Фото: результати екзит-полів на виборах у Київську міськраду

Водночас, за даними, озвученими в ефірі програми "Ніч виборів з Савіком Шустером" на 3S.tv, рейтинг прохідних партій виглядає так:

БПП - 27,2%
"Самопоміч" - 12,9%
"ВО Свобода" - 10,6%
"ВО Батьківщина" - 9,2%
"Єдність" - 5,7%

Результати виборів 2015 в Києві: підведемо підсумки голосування

Фото: результати екзит-полів у Києві

Що вплинуло на результати виборів у Києві

Під час голосування на місцевих виборах у Києві 25 жовтня 2015 отримано 350 повідомлень про порушення виборчого законодавства. У той же час суттєвих порушень, які б вплинули на результат або на визнання виборів такими, на сьогодні немає, - повідомили в Київській міськдержадміністрації (КМДА).

Вже традиційно в столиці спостерігається низька явка виборців на дільниці: у цьому році станом на 20:00 вона склала 44%.