ua en ru

Результати виборів-2014: "Народний фронт" розраховує на коаліцію з партією Порошенко

Спікер Верховної Ради, один з лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов виступає за створення коаліції у новій Верховній Раді з партією "Блок Петра Порошенка".

Спікер Верховної Ради, один з лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов виступає за створення коаліції у новій Верховній Раді з партією "Блок Петра Порошенка". Про це Турчинов заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується коаліції, то я переконаний, що всі демократичні сили, які не мають зв'язків з агресором Російською Федерацією, які не мають зв'язків з минулим режимом Януковича повинні об'єднатися в потужну демократичну коаліцію, безумовно, і з "Блоком Петра Порошенка". Це нормально, це чесно",- заявив Турчинов.

Нагадаємо, партія "Блок Петра Порошенко" розраховує на створення коаліції у Верховній Раді з партіями "Народний фронт" Арсенія Яценюка та партії "Самопоміч" Андрія Садового.

Згідно з даними екзит-полів у Раду проходять сім політичних партій: партія Президента України "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт" прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового, "Опозиційний блок" екс-міністра енергетики Юрія Бойка, "Радикальна партія" Олега Ляшка, "Свобода" Олега Тягнибока і "Батьківщина" екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

При цьому "Народний фронт" Арсенія Яценюка набрав близько 20%.