ua en ru

Результати дослідження КВУ показали справжніх опозиціонерів, - експерт

Результати дослідження КВУ показали справжніх опозиціонерів, - експерт Фото: Андрій Золотарьов

Золотарьов прокоментував результати дослідження КВУ

Дослідження Комітету виборців України (КВУ) показало справжніх опозиціонерів по відношенню до влади. Таку думку висловив політолог Андрій Золотарьов, коментуючи результати дослідження КВУ "Річниця уряду: чи вдалося Гройсману налагодити співпрацю з Радою", повідомляє 112-Украина.

Зазначимо, згідно з результатами дослідження, "за" проекти законів авторства Кабміну голосували 65% депутатів "Самопомочі", 60% - Радикальної партії Олега Ляшка і 50% голосів уряду віддали депутати ВО "Батьківщина".

altДжерело фото - КВУ

На думку експерта, результати наочно демонструють, що ті політичні сили, які найбільше роблять гучних заяв проти політики уряду, насправді своїми голосами підтримують ініціативи і дії Кабміну.

"Розрахунок цих політсил зрозумілий. Українці слабо орієнтуються в тому, хто як голосує у Верховній Раді. Свою позицію виборець в більшій мірі формує на основі виступів політиків в Раді чи на всіляких ток-шоу. Дослідження ж чітко вказує на те, що ці політсили поділяють відповідальність разом владою", - сказав Золотарьов.

Він переконаний, що позиція "Опозиційного блоку" в частині підтримки ініціатив влади цілком очевидна, тільки 19% нардепів "Опоблоку" голосували за ініціативи уряду. При цьому, на думку політолога, статистика голосувань "Відродження" йде врозріз з усталеним стереотипом про депутатської групи як сателіти влади. Тільки четверта частина групи (27%) депутатів підтримували ініціативи уряду.

"Логіка, яка пояснює таку позицію групи зрозуміла: "Відродження" позиціонує себе як група, що представляє інтереси реального сектору економіки, сектору який виробляє товари і експортує продукцію, заробляючи валюту для країни. Політика уряду сьогодні грає на руку імпортерам. Звісно, "Відродження" не підтримує законопроекти уряду кардинально протилежні позиції. В цілому, можна говорити про те, що дослідження КВУ в черговий раз показало, що опозиційність на словах, аж ніяк не є опозиційністю на рівні дій і голосувань у Раді", – резюмував Золотарьов.

Нагадаємо, згідно з результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" у лютому 2017 року, 89% українців хотіли б заробляти більше.