ua en ru

Результати голосування за розпуск фракції КПУ були сфальсифіковані, - адвокат

Представники захисту Комуністичної партії України в суді мають докази фальсифікації підсумків голосування за розпуск фракції КПУ в парламенті, яке відбулося 22 липня. Про це заявив адвокат Олександр Готин.

За його словами, представники КПУ представлять на розгляд Окружного адміністративного суду Києва відеодоказ так званого "кнопкодавства" під час прийняття нормативно-правового акту про розпуск фракції КПУ.

"Всі докази, які ми можемо представити у даному судовому процесі, будуть використані, зокрема і ті, які стосуються "кнопкодавства". Так зване "кнопкодавство", згідно з нормами Конституції, є порушенням закону і порушенням процедури прийняття законів або нормативно-правових актів",- підкреслив адвокат.

Він уточнив, що представники захисту КПУ будуть використовувати всі юридичні можливості для того, щоб скасувати це неправове рішення.

"В даному випадку у нас як у захисту є два шляхи відстоювання правди, зокрема, звернення до суду з адміністративним позовом, тобто, те, що ми зробили, а також Конституційний суд України",- підсумував Готин.