ua en ru

Результати експертизи по пожежі на нафтобазі під Васильковом будуть через тиждень

Результати експертизи по пожежі на нафтобазі під Васильковом будуть через тиждень Фото: пожежа на нафтобазі під Васильковом

Сьогодні висновки щодо забруднення територій неможливо зробити

Результати екологічної експертизи територій в районі нафтобази під Васильковом Київської області, де зараз триває гасіння пожежі, будуть надані наступного тижня. Про це заявив головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні висновків щодо ступеня забруднення територій ми не можемо зробити. Результати моніторингу забруднення найближчих міст, водойм, продуктів будуть надані наступного тижня", - повідомив Рубан.

За його словами, експертиза буде проведена Державною екологічною інспекцією в Київській області та Державною санітарною службою.

За словами Рубана, забрудненню можуть піддатися також території в сусідніх областях.

"Всі шкідливі речовини потрапляють у верхні шари атмосфери над нашим шосе і далі з хмарами, з повітрям поширюються на інші міста", - зазначив Рубан.

Нагадаємо, вчора КМДА повідомила, що вміст небезпечних речовин у повітрі Києва перевищило допустимі норми у 2,5-6,7 разів.

Хоча ще вранці мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що в районі палаючої нафтобази не виявлено небезпечних домішок у повітрі.