ua en ru

Результатом залізничної блокади може стати зупинка ММК, - директор

Результатом залізничної блокади може стати зупинка ММК, - директор Фото: ММК імені Ілліча

Виробництво на ММК знижено на 10% через залізничну блокаду

Через блокування залізниці на Донбасі найбільший металургійний комбінат України ММК імені Ілліча зменшив виробництво на 10%, можлива його зупинка, український бюджет не доотримає майже 1,5 мільярда гривень. Про це написав директор підприємства Юрій Зінченко на своїй сторінці в Facebook.

"Прочитав пост Муси Магомедова (Musa Magomedov) про сумні результати блокади залізниці, так званими, "активістами". Хочу підтвердити сказане директором АКХЗ – без тепла і роботи залишаться не тільки жителі Авдіївки. Удар в спину відчули й ми. На ММК імені Ілліча виробництво вже знижено на 10%, намагаємося розтягнути запаси сировини. І це тільки початок. Ми продовжуємо падати. Дивно, що виною тому не бойові дії, а амбіції українських політиків", - написав директор.

Зінченко зазначив, що в 2016 році комбінат перерахував понад 1,3 млрд грн податків до українського бюджету. У той же час, за його словами, можливими результатами блокування залізниці стане зупинка ММК імені Ілліча, ненадходження грошей у бюджет і масове безробіття.

"Я хочу повідомити блокувальників залізниці, що в минулому році наш комбінат перерахував понад 1,3 млрд грн податків до українського бюджету. А тепер про можливі результати вашої діяльності: зниження виробництва і наступна зупинка ММК імені Ілліча, ненадходження грошей до бюджету, безробіття – все це буде на вашій совісті. І так, я теж хочу передати "привіт" від 18 тисячі співробітників комбінату Ілліча та їхніх сімей, які можуть залишитися без засобів до існування", - резюмував Зінченко.

Прочитав пост Муса Магомедов (Musa Magomedov) про сумні результати блокади залізниці, так званими, «активіста...

Опубліковано Юрієм Зинченком 15 лютого 2017 р.