ua en ru

У результаті ракетної атаки на базу в Сирії загинули 26 військових

У результаті ракетної атаки на базу в Сирії загинули 26 військових Фото: руйнування в Сирії (wikipedia.org/IFB)

Наразі невідомо, яка сторона здійснила напад

В результаті ракетної атаки на базу Сирії загинули 26 військових, в основному іранців. Про це повідомляє The Times of Israel з посиланням на Сирійську обсерваторію з прав людини.

Вони були вбиті в результаті рейду, ймовірно, проведеного Ізраїлем на 47-й бригадної базі в центральній провінції Хама.

В той час, як деякі джерела звинувачують Ізраїль у ракетних ударах, сирійський державний новинний сайт Tishreen повідомив, що увечері 29 квітня рейди проводилися силами США і Великобританії. Згідно з інформацією видання, західні війська запустили дев'ять балістичних ракет з військових баз в північній частині Йорданії, які вразили сирійські бази поблизу Алеппо і Хами.

Офіційної заяви США або Великобританії про атаку не було. Ізраїльські ВПС також не коментують свою діяльність за кордоном.

Агентство SANA повідомило, що "ворожі ракети" вразили військові позиції сирійського режиму в провінціях Хама і Алеппо, не ідентифікуючи нападників.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що Сирійські демократичні сили (СДС) відтіснили сирійські урядові війська на велику відстань від захоплених ними чотирьох сіл в провінції Дейр аз-Зур.