ua en ru

В результаті обстрілу В районі Щастя поранено 4 військових, - Булатов

В результаті обстрілу В районі Щастя поранено 4 військових, - Булатов Фото (Facebook Булатова): наслідки обстрілу бойовиками в районі Щастя

Бойовики стріляли з забороненої мінськими угодами зброї

В результаті обстрілу в районі н. п. Щастя Луганської обл. було поранено 4 українських військових. Про це у Facebook написав екс-міністр молоді та спорту Дмитро Булатов, який зараз знаходиться в зоні АТО.

"Початок обстрілу близько 7:30 ранку. Прилетіли міни 82 мм, гранати АГС, крупнокаліберне стрілецьку зброю. Затишшя. Активна фаза бойових дій почалася близько десятої ранку і тривала нон-стопом до двох годин дня. Хлопці кажуть, що такого концентрованого за обсягом і одночасно розтягнутого в часі мінно-гранатно-осколково-свинцевого дощу на Фасаді (бойової опорний пункт в районі р. Щастя, - ред.) не було з минулого року. Остаточно обстріл закінчилися близько 15:00. Четверо поранені. Поранення різного ступеня тяжкості", - повідомив Булатов.

Хроника 26 июля 2015 г. Боевой опорный пункт Фасад.Начало обстрела около 7:30 утра. Прилетели мины 82 мм, гранаты АГС,...

Posted by Дмитрий Булатов on 26 июля 2015 г.

За словами Булатова, бойовики обстрілювали позиції сил АТО з 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, як повідомляв штаб АТО, бойовики обстріляли позиції сил АТО в районі Щастя з населеного пункту Обозне.

Як повідомляється, обстріл зафіксовані представниками місії ОБСЄ з однієї й іншої сторони, які в той час знаходилися недалеко від населеного пункту Щастя, очікуючи посла з гуманітарних питань ОБСЄ Фріша.

У прес-центрі повідомляють, що українська сторона СЦКК розцінює цей випадок як явну провокацію, спрямовану на дискредитацію Збройних Сил України.