ua en ru

В результаті обстрілів поранено 4 українських військових, - штаб АТО

В результаті обстрілів поранено 4 українських військових, - штаб АТО Фото: ЗСУ (flickr.com/ministryofdefenceua)

Зафіксовано 14 прицільних обстрілів

За вівторок, 6 лютого, зафіксовано 14 прицільних обстрілів з боку російських окупаційних військ. Три українських воїна отримали поранення, ще один - бойове травмування. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Російсько-окупаційні війська продовжили обстрілювати опорні пункти Збройних Сил України, у тому числі зі зброї, забороненої мінськими домовленостями. Особливо активно противник порушував домовленості про припинення вогню в вечірній час»,- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в темний час доби, український супротивник активізувався в Луганському напрямку, біля Троїцького - окупанти неодноразово вели вогонь по позиціях з 120-мм мінометів, зенітної установки і великокаліберних кулеметів.

«Із протитанкового ракетного комплексу ворог обстрілював захисників Кримського, з гранатометів - захисників Катеринівки, а зі стрілецької зброї незаконні збройні формування порушували перемир'я неподалік Станиці Луганської. Вдень російський агресор вів вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм неподалік Новозвановки, а по позиціях поблизу Новоолександрівки загарбники стріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів», - повідомляє штаб АТО.

Також відзначається, що у Донецькому напрямку основна вогнева активність була зосереджена на Приазов'ї. Зокрема, міномети калібру 120-мм і 82-мм гранатомети і великокаліберні кулемети бойовики застосували у Лебединського. З 82-мм мінометів і піхотного озброєння російсько-окупаційні війська вели вогонь по українських опорних пунктів поблизу Павлополя, а з мінометів калібру 120-мм - в районі Широкіно. Крім того, неподалік Богданівки противник здійснив обстріл з БМП, а у Водяного - зі стрілецької зброї.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО за 6 лютого 2018 року Минулої доби...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 6 лютого 2018 р.

Нагадуємо, більш 30 тис. контрактників вступили на службу в ЗСУ в 2017 році.