ua en ru

Унаслідок негоди в Закарпатті знеструмлено селища й підтоплено будинки

Унаслідок негоди в Закарпатті знеструмлено селища й підтоплено будинки Фото: наслідки негоди в Закарпатті (прес-центр ДСНС)

Серйозних наслідків негоди по області не зафіксовано

Інтенсивний дощ і сильний вітер, що пронеслися Закарпаттям у ніч на 13 серпня 2017 року, спричинили аварійні відключення електроенергії та підтоплення вулиць і дворогосподарств у кількох районах області. Про це повідомляє прес-служба голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля на його сайті.

"Станом на ранок неділі без електроенергії залишаються вісім населених пунктів Мукачівського та Берегівського районів. У Свалявському та Великоберезнянському районах сильний вітер повалив на проїжджу частину кілька дерев. Зараз рух автотранспорту відновлено. Через відсутність світла в м. Берегове цілу ніч не працювала каналізаційно-насосна станція (КНС), внаслідок чого вода затопила три вулиці. З 10:00, після відновлення електропостачання й запуску КНС, вода пішла на спад, однак центральну частину Берегового все ще знеструмлено", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними ОДА, протягом ночі через відсутність електроенергії українська частина Міжнародного пункту пропуску "Лужанка" на українсько-угорському кордоні не працювала кілька годин, автомобілісти змушені були перетинати кордон через пункт пропуску "Вилок". Зараз МПП "Лужанка" працює в нормальному режимі.

altaltaltaltaltalt
Фото: підтоплення дворогосподарств у Закарпатті (прес-центр ДСНС)

"Серйозних наслідків негоди по області не зафіксовано, на місцях пошкоджень електромереж працюють аварійні бригади. Протягом найближчих годин електроенергія має бути відновлена по всій області", - запевнив Москаль.

Нагадаємо, раніше українські синоптики попереджали про грози, сильні дощі, град та шквали у західних областях України 12 серпня та протягом 13 серпня 2017 року.