ua en ru

Унаслідок авіаударів РФ у Сирії загинуло щонайменше 57 осіб

Унаслідок авіаударів РФ у Сирії загинуло щонайменше 57 осіб Фото: бомбардування Сирії (webscreenshot youtube/SMO Syria)

Урядові літаки завдали удару по ринку в районі Східна Гута, де загинули 17 людей і ще 50 поранено

Унаслідок авіаударів авіації військ сирійського президента Башара Асада разом із російськими союзниками в Сирії 26 листопада 2017 року загинуло щонайменше 57 людей. Про це з посиланням на заяви спостерігачів із Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини повідомляє DW.

Зокрема зазначено, що військові літаки (ймовірно, російські) здійснили авіанальоти на населений пункт Аль-Шафа, на сході провінції Дейр-ез-Зор, унаслідок чого загинуло 34 людини, серед яких 15 дітей.

Водночас, як повідомляється, 26 листопада урядові війська Асада здійснили також атаку на території, контрольовані сирійськими повстанцями неподалік столиці Дамаска. Внаслідок цієї атаки загинуло 23 особи, зокрема четверо дітей.

За даними місцевих активістів, урядові літаки завдали удару по ринку в районі Східна Гута, де загинули 17 людей та ще 50 отримали поранення. Східна Гута та 350 тисяч її жителів уже чотири роки перебуває під облогою сирійських урядових військ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в східній сирійській провінції Дейр-ез-Зор внаслідок авіаудару Росії в неділю загинуло 34 мирні жителі.