ua en ru

У результаті авіаудару в Афганістані загинули більше 10 мирних жителів

У результаті авіаудару в Афганістані загинули більше 10 мирних жителів Фото: авіаудар (webscreenshot youtube)

При цьому поранення отримали 16 осіб

У результаті авіаудару в провінції Логар в Афганістані загинули щонайменше 11 мирних жителів. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію місцевого губернатора.

Зокрема, вертоліт НАТО здійснив удар по будинку, де ховалися бойовики "Талібану". В результаті удару також отримали поранення 16 осіб.

"Бойовики "Талібану" зайняли позицію у будинку мирного жителя і запустили ракету в бік вертольота НАТО... Власник будинку благав "Талібан" піти, але вони цього не зробили. Вертоліт розвернувся і здійснив удар по дому, що призвело до смертей", - зазначив місцевий губернатор.

Нагадаємо, раніше в Афганістані у провінції Герат в результаті авіаудару по бойовиках терористичної організації "Талібан" загинули 16 мирних жителів. Так, авіаудар був направлений на в'язницю. Також були ліквідовані 8 бойовиків "Талібану".

Раніше повідомлялося, що головний командувач армією Сполучених Штатів Америки в Афганістані Джон Ніколсон закликав бойовиків терористичної організації "Талібан" приєднатися до мирного процесу в Афганістані.