ua en ru

За результатами перевірок перевізників виявлено порушень на 66 млн гривень, - ДФС

За результатами перевірок перевізників виявлено порушень на 66 млн гривень, - ДФС Фото: ДФС перевірила перевізників (фото з відкритих джерел)

Проведено 283 документальні перевірки

З початку року в ході перевірок операторів пасажирських і вантажних перевезень Державна фіскальна служба виявила порушень на 66 млн гривень, з яких 11 млн гривень вже надійшли до бюджету. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

За даними відомства, за 9 місяців було проведено 283 документальні перевірки законності здійснення фізичними особами - підприємцями діяльності у сфері транспорту і перевезень вантажів і пасажирів.

Найбільш частим видом порушень було безпідставне включення до складу витрат вартість придбаних паливно-мастильних матеріалів, запчастин і шин, які фактично не призначалися для використання у господарській діяльності, або документально не підтверджено їх придбання.

Так, в Запорізькій області було виявлено факт завищення одним з підприємців розміру витрат, які враховуються для визначення розміру оподатковуваного доходу на суму 8,5 млн гривень. Він вніс у видаткову статтю звітності придбання шин, які фактично призначені для використання на легкових автомобілях (суб'єкт госпдіяльності займається вантажними перевезеннями-ред.). При цьому, жодних документів, що підтверджують зв'язок таких витрат з підприємницькою діяльністю не надано.

Також у Рівненській області оператор пасажирських перевезень намагався незаплатить близько 1 млн гривень прибуткового податку та ЄСВ.

Нагадаємо, у 2017 році у місцеві бюджети надійшло 335 млн гривень податку на нерухомість.