ua en ru

У резолюції ПАРЄ щодо закону про освіту немає ніяких окремих вимог до України, - нардеп

У резолюції ПАРЄ щодо закону про освіту немає ніяких окремих вимог до України, - нардеп Фото: ПАРЄ (assembly.coe.int)

Резолюція ПАРЄ щодо закону про освіту закликає імплементувати висновки Венеціанської комісії, заявив Ар'єв

Резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) стосовно українського закону про освіту не висуває окремих вимог, окрім імплементації висновків Венеціанської комісії. Про це заявив народний депутат, голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв у Facebook.

"Резолюція ПАРЄ по закону про освіту: не страшно. Ніяких окремих вимог, окрім імплементації висновків Венеціанської комісії. Але про це вчора казав президент - будемо слідувати висновкам експертів. Жодних імперативів немає взагалі", - зазначив Ар'єв.

Він додав, що в резолюції відзначена важливість знання державної мови і міститься заклик до держав - сусідів України, які ініцюювали резолюцію "так само ревно захищати права української меншини на їхній території".

Резолюція ПАРЄ по закону про освіту: не страшно. Ніяких окремих вимог, окрім імплементації висновків Венеціанської коміс...

Опубліковано Volodymyr Ariev 12 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, 12 жовтня ПАРЄ проголосувала за резолюцію щодо освітньої реформи України. Її підтримали 82 делегати ПАРЄ, 11 висловилися проти, ще 17 утрималися.