ua en ru

До резолюції щодо Криму в ООН долучилися 40 країн, - МЗС

До резолюції щодо Криму в ООН долучилися 40 країн, - МЗС Фото: Генасамблея ООН (president.gov.ua)

Українська команда активно працює над просуванням документа серед країн-членів організації

До співавторів проекту оновленої резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна", який голосуватимуть у вівторок на Третьому комітеті Генасамблеї ООН, долучилися 40 країн. Про це розповів заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, передає "Укрінформ".

"Станом на зараз ми маємо чотири десятки країн, які долучились до кола співавторів резолюції, внесеної на виконання ініціативи президента України Петра Порошенка, про що він заявив під час загальних дебатів Генеральної асамблеї ООН у вересні", - зауважив Кислиця.

Заступник міністра повідомив, що зараз українська команда активно працює над просуванням документа серед країн-членів міжнародної організації.

"Проводяться численні двосторонні зустрічі з нашими партнерами й не тільки для того, щоб отримати максимальну підтримку під час голосування", - зауважив Кислиця.

Він також додав, що мова документа є "доволі потужною й жорсткою, з чіткими однозначними формулюваннями, а його мета - захист прав і свобод громадян на українському півострові".

Нагадаємо, у вівторок, 14 листопада, в рамках Третього комітету Генасамблеї ООН заплановано розгляд оновленої резолюції з прав людини в анексованому Криму.