ua en ru

Різанина в Харкові: міліція затримала 5 підозрюваних

Різанина в Харкові: міліція затримала 5 підозрюваних Фото: міліція порушила справу за статтею "хуліганство"

У лікарні з травмами потрапили 9 осіб

Харківська міліція вже затримала п'ятьох підозрюваних, які вночі скоїли напад на громадян у студентському містечку Харкова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС в Харківській області.

Як повідомляється, інформація про подію надійшла в міліцію близько 23:30 11 червня.

"Група невідомих молодих людей, частина яких ховали свої обличчя за балаклавами, озброєні палицями і колючо-ріжучими предметами, напали на громадян у районі вулиці Отакара Яроша. У цьому районі розташований студентське містечко, в цей час в кафе відпочивали відвідувачі. В результаті нападу постраждали громадяни України, серед яких виявилися і кілька іноземних студентів", - сказано в повідомленні.

Як наголошується, в 4-ту міську лікарню були доставлені 9 постраждалих, у деяких з них медики констатували черепно-мозкові травми і непроникаючі ножові колоті рани. Всім постраждалим надана необхідна допомога, їх здоров'ю вже нічого не загрожує, відзначили в міліції.

"Крім того, під час свого руху група нападників рознесла скло в автомобілях вітчизняного виробництва зі специфічними ознаками переробки, які вже давно викликають у харків'ян негативні відгуки своєю зухвалою поведінкою на дорогах міста", - зазначили в ГУ МВС.

Також повідомляється, що в зв'язку з даною ситуацією вночі весь особовий склад харківської міліції, в тому числі спецпідрозділу особливого призначення, були підняті по тривозі.

"В даний час затримано 5 осіб, підозрюваних у злочині. Зараз з ними працюють слідчі органи. Встановлюються інші учасники і організатори масової бійки. Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за вчинений злочин передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років", - повідомили в міліції.

Як розповів керівник обласного главку міліції Анатолій Дмитрієв, в зв'язку з даною подією прийнято рішення про посилення заходів безпеки в місті, особливо в тій частині, де проживають іноземні студенти.

У той же час місцеві активісти зазначають, що масова бійка може бути пов'язана з вчорашнім інцидентом під будівлею консульства РФ у Харкові, який закидали зеленкою.

В Харькове ночью была резня. 30 молодых людей спортивного телосложения нападали на всех кто был на пути.Почерк понятен...

Posted by Дмитрий Дробот on 11 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, увечері 11 червня місцеві ЗМІ повідомляли про 7 госпіталізованих з ножовими пораненнями громадян, на яких напали близько 30 невідомих.