ua en ru

Резніченко: депутати Дніпропетровської міськради так і не приступили до конструктивної роботи

Керівник Дніпропетровської області Валентин Резніченко розчарований тим, що депутати Дніпропетровської міської ради не почули закликів обласної влади до конструктивної роботи і знову перейшли в стадію конфлікту, пишуть ЗМІ.

"У депутатів міськради був шанс домовитися, але на сесії вони його втратили. Місцеві політичні лідери демонструють політичну недалекоглядність. Без конструктивного діалогу в міськраді Дніпропетровськ не зможе повноцінно розвиватися. Депутати Дніпропетровської міської ради не усвідомлюють відповідальності перед городянами. Хоча ще кілька місяців тому перед виборами обіцяли людям зарплати, розвиток, нові проекти. Зараз на догоду особистих амбіцій, нехтують інтересами міста та громади", - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

За даними ЗМІ, на консультаціях, які проходили минулого тижня, депутати Дніпропетровської міськради перейшли до діалогу і заявили про готовність працювати разом. Але чергова сесія, яка відбулась 29 лютого, показала, що домовленостей вони не дотримуються.

Як зазначається, депутати не тільки не почали конструктивної роботи, а і зняли секретаря Дніпропетровської міської ради, що посилило і без того нестабільну ситуацію. У ЗМІ підкреслили, що у Дніпропетровська немає затвердженого плану соціально-економічного розвитку, місто живе на 1/12 минулорічного бюджету. Мінімальні зарплати без надбавок, повністю зупинені всі капітальні закупівлі в лікарнях, школах.

Підкреслюється, що без затвердженого плану соціально-економічного розвитку та прийнятого бюджету не можуть бути оголошені тендери на ремонти, будівництво, закупівлю обладнання, не можуть розпочатися реконструкції. А це означає, що дороги знову закатають в калюжі, котельні в дитсадках, школах і лікарнях не відкриються до зими, а дахи будуть ремонтувати в дощ, додали ЗМІ.