ua en ru

Резніченко: 58 сімей бійців АТО отримали квартири в Дніпропетровській області

В цьому році ключі від квартири отримали 58 сімей захисників України, ще 18 отримають до кінця року. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко, передає його прес-служба.

Як зазначається, на житло для бійців АТО за дорученням Президента України Петра Порошенка держбюджет в цьому році виділив Дніпропетровській області 42 млн грн. На ці кошти забезпечують квартирами сім'ї, що втратили близьку людину під час бойових дій на Донбасі, і бійців з I і II групами інвалідності. Облдержадміністрація вже купила 58 квартир, залишилося 18.

"Сім'ї бійців АТО щотижня стають власниками житла. Його ретельно підбирають, враховуючи побажання майбутніх новоселів. Для нас головне, щоб хлопцям та їхнім рідним було комфортно, щоб вони були задоволені. Інакше і бути не може. Бійці не пошкодували здоров'я і життя за мир на Дніпропетровщині, тепер наш обов'язок - дбати про них та їхні сім'ї", - сказав Валентин Резніченко.

За даними прес-служби, житло купують і за рахунок місцевих бюджетів - у цьому році вручили ключі від 12 квартир. 20 квартир придбала військовослужбовцям Федерація футболу України. Всього до кінця 2015 року власне житло отримають близько 100 сімей учасників АТО.