ua en ru

Режиму припинення вогню на Донбасі фактично не існує, - Меркель

Режиму припинення вогню на Донбасі фактично не існує, - Меркель Фото: Ангела Меркель

Порошенко і Меркель обговорять дорожню карту імплементації "мінських угод"

Федеральний Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що режим припинення вогню на Донбасі відсутня. Про це Меркель сказала на прес-конференції з Петром Порошенком у Берліні, передає ""5 канал".

"За останні години ми дізналися, що припинення вогню фактично не існує, знову гинуть солдати і я повинна сказати, що ситуація на лінії розмежування викликає занепокоєння. За даними ООН, в результаті конфлікту загинуло вже понад 10 тисяч людей", - сказала Меркель.

Крім того, канцлер Німеччини вважає, що "нормандський формат" - єдиний правильний шлях, якого варто дотримуватися незважаючи ні на що.

"Ми повинні зробити все на основі "мінських домовленостей", щоб втілювати їх, хоча це, звичайно, непросто. Ми віримо, що" нормандський формат" - це правильний шлях, і ми будемо далі слідувати йому, незважаючи на перешкоди, які існують, щоб досягти миру в Україні та стабільності, політичної, а також територіальної цілісності", - сказала Меркель.

Президент України також заявив, що планує обговорити з Меркель "дорожню карту" імплементації Мінських угод.

Нагадаємо, сьогодні у Берліні проходить зустріч Петра Порошенка з Ангелою Меркель. Канцлер ФРН заявила, що України виконала всі вимоги МВФ.