ua en ru

Резерви газу дозволяють 4 азотним підприємств Ostchem працювати в 2014 р. на повну потужність

Наявні резерви газу дозволяють чотирьом азотним підприємствам Ostchem працювати в 2014 р. на повну потужність.

Наявні резерви газу дозволяють чотирьом азотним підприємствам Ostchem працювати в 2014 р. на повну потужність. Про це голова Ради групи компаній Group DF Дмитро Фірташ (на фото) заявив у ході телемосту з працівниками концерну "Стирол", Черкаського і Сєверодонецького "Азотів" і "Рівнеазоту", повідомляє його прес-служба.

За словами Фірташа, у 2013 р. в підземні сховища Ostchem закачав близько 8 млрд куб. м газу.

"Зараз у підземних сховищах залишаються обсяги газу, достатні для забезпечення роботи хімпідприємств на повну потужність до кінця року. Проблем з газом немає", - сказав Фірташ, відповідаючи на запитання співробітника "Рівнеазоту".

Бізнесмен зазначив, що на азотних підприємствах, що належать йому, відпрацьована схема роботи на привізному аміаку. Цей варіант розглядається як резервний на випадок перебоїв з постачаннями газу в Україну.

"Якщо технологічно неможливо буде підняти газ зі сховищ для своїх потреб, ми приготувалися до роботи на привізному аміаку. В умовах, коли газ коштує дорого, ми можемо купувати більш дешевий аміак. Його переробка на добрива дозволить нам забезпечувати повне завантаження підприємств", - пояснив Фірташ.