ua en ru

Рейтинг Путіна в РФ максимально виріс за останні п'ять років, досягнувши 75,7 %, - ВЦИОМ

На тлі подій у Криму рейтинг Президента Росії Володимира Путіна максимально виріс за останні п'ять років і досяг 75,5%.

На тлі подій у Криму рейтинг Президента Росії Володимира Путіна (на фото) максимально виріс за останні п'ять років і досяг 75,5%. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Всеросійського центру вивчення громадської думки ( Росія).

"Рейтинг схвалення діяльності Володимира Путіна досяг рекордно високих значень за останні п'ять років - 75,7%. Настільки високий рівень схвалення роботи Президента зафіксований, в першу чергу, у зв'язку зі складною політичною ситуацією в Україні і підготовкою референдуму в Криму (ці події назвали головними за минулий тиждень 63% респондентів), на хвилі тріумфального виступу російської паралімпійської збірної в Сочі (32%)", - повідомляє ВЦИОМ.

За останній місяць, як зазначається, рівень схвалення дій Путіна виріс на 11,4%, а з початку року - на 15,1%.

Слід також відзначити, що жителі Москви і Санкт-Петербурга в останні три роки давали нижчу оцінку роботі Путіна, ніж росіяни в середньому. Але при цьому, в останні місяці рівень схвалення його роботи серед москвичів і петербуржців також значно зріс і досяг максимуму за п'ять років (71,3%).

Опитування проводилося 15-16 березня, в результаті було опитано 1600 чоловік в 130 населених пунктах в 42 областях, краях і республіках Росії. Як повідомляється на сайті Всеросійського центру вивчення громадської думки, сам центр був заснований в 1987 р. і пріоритетною сферою діяльності компанії є електоральні та політичні дослідження за замовленням федеральних і регіональних органів державної влади РФ.