ua en ru

Рейтинг блоку Меркель у Німеччині впав до найнижчого за 6 років рівня, - опитування

Рейтинг блоку Меркель у Німеччині впав до найнижчого за 6 років рівня, - опитування Фото: Ангела Меркель (facebook.com/AngelaMerkel)

Консервативний блок Ангели Меркель ХДС/ХСС підтримує 31% німців

У Німеччині рейтинг блоку Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) впав до найнижчого рівня за останні 6 років. Про це свідчать дані опитування інституту Emnid, передає Die Welt.

За даними опитування, популярність блоку ХДС/ХСС, лідером якого є канцлер Німеччини Ангела Меркель, за тиждень знизилася до 31%. Також повідомляється, що такий показник у щотижневих опитуваннях Emnid був зафіксований в останній раз у консерваторів в 2011 році.

Крім того, дослідження показало, що соціал-демократи також втратили 1% - їх підтримує 21% респондентів. Вільна демократична партія набрала б 11%, "зелені" та Ліва партія - по 10%, права партія "Альтернатива для Німеччини" користується підтримкою 12% респондентів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Меркель підніме питання відносин з Туреччиною на Раді ЄС. Берлін також попросив Єврокомісію підготувати звіт про ситуацію в Туреччині.