ua en ru

Меркель підніме питання відносин із Туреччиною на Раді ЄС

Меркель підніме питання відносин із Туреччиною на Раді ЄС Фото: Меркель і Ердоган (g20.org)

Берлін попросив Єврокомісію підготувати звіт про ситуацію в Туреччині

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підніме тему відносин Брюсселя і Анкари на саміті Євросоюзу 19-20 жовтня 2017 року, але поки не очікує рішення з приводу можливого припинення переговорів про вступ Туреччини в ЄС. Про це вона заявила у відеозверненні, опублікованому 14 жовтня, передає DW.

Зазначено, що Берлін попросив Єврокомісію підготувати звіт про ситуацію в Туреччині.

"Є дуже багато випадків, коли людей, на наш погляд, несправедливо заарештовують, і тому що ми з занепокоєнням стежимо за політичними подіями (в цій країні - ред.)", - заявила Меркель.

Водночас канцлер ФРН вважає, що "конкретних рішень" щодо Анкари на саміті в Брюсселі ухвалено не буде.

"Я хотіла б почути думку моїх колег, як вони дивляться на двосторонні відносини з Туреччиною і які висновки при необхідності ми повинні з цього зробити", - додала вона.

Нагадаємо, на початку вересня під час теледебатів перед виборами в бундестаг Меркель погодилася зі своїм опонентом, соціал-демократом Мартіном Шульцем, про необхідність обговорити можливе припинення переговорів про вступ Туреччини в ЄС. Пізніше стало відомо, що канцлер Німеччини підніме це питання на жовтневому саміті Євросоюзу в Брюсселі.

Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган у відповідь заявив, що його країна більше не потребує приєднання до Європейського Союзу, однак не має наміру в односторонньому порядку виходити з відповідних переговорів.