ua en ru

Рейдери та блокувальники позбавляють Україну інвестицій, - Ляшко

Рейдери та блокувальники позбавляють Україну інвестицій, - Ляшко Олег Ляшко (фото - РБК-Україна)

За словами Ляшка, після відновлення порядку інвестиції в Україну можуть сягнути 20-30 млрд доларів

Рейдерство та блокування є основною причиною незначних інвестицій в українську економіку з боку зовнішніх та внутрішніх інвесторів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"Нацбанк прогнозує 2 мільярди доларів інвестицій в Україну у 2018 році. Дрібні сльози! На інше з нинішньою владою і посіяним нею хаосом і беззаконням і не варто чекати. Блокування і рейдерство для інвестора - як червона ганчірка для бика!", - пише він.

Ляшко підкреслив, що після відновлення законності Україна може очікувати на 20-30 млрд щорічно, адже інвестор буде впевнений у безпеці своїх грошей.

"Коли ми відновимо в Україні закон і порядок, щороку в розвиток України вкладатимуть 20-30 мільярдів доларів, бо інвестор - і зовнішній, і головне внутрішній - буде упевнений у збереженні своїх коштів. Більше хороших інвесторів - більше робочих місць для українців!", - написав нардеп.

Нацбанк прогнозує $2 мільярди інвестицій в Україну у 2018 році. Дрібні сльози! На інше з нинішньою владою і посіяним нею...

Опубліковано Олегом Ляшком 3 листопад 2017 р.

Раніше Олег Ляшко заявляв, що блокада Донбасу це не боротьба з контрабандою, а спроба політиків прийти до влади через економічній колапс.

Блокада ОРДЛО у кінці 2016 – на початку 2017 року, проведена за підтримки "Самопомочі", призвела до втрати контролю над всіма активами, що працювали на тимчасово окупованій території та платили податки в український бюджет. За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, блокада коштувала українській економіці понад 1% ВВП.

Також повідомлялось, що блокада призвела до суттєвого дефіциту антрациту в Україні, сьогодні обсяг імпорту енергетичного вугілля сягає 25-30%. Наразі Україна бореться за власну енергонезалежність, переводячи блоки теплових електростанцій з дефіцитної марки вугілля А на марку Г, що добувається на контрольованій території. За словами міністра енергетики Ігоря Насалика, до кінця 2019 року Україна повністю відмовиться від використання вугілля антрацитової групи.